Nintendo Switch är den hetaste snackisen i spelvärlden just nu, en ny konsol från Nintendo som du både kan spela som bärbar konsol men också koppla till tv:n. Så du kan spela precis som det passar dig. ”Vi är helt klart imponerade av Nintendo Switch. Konsolen är väldigt mångsidig, och det är verkligen dess styrka.” skrev M3:s testare.

Nintendo Switch

En rad spännande speltitlar är utannonserade till konsolen, bland andra The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, 1-2-Switch och Snipperclips. Enligt Nintendo är ett 80-tal titlar redan under utveckling till konsolen.

Variera kontrollerna

Du styr med Nintendos Joy Con-kontroller, som du kan använda som vanliga kontroller eller dela på – så att du har en i varje hand eller att två spelare använder varsin del. Eller så fäster du Joy Con-kontrollerna på sidan av plattan och får en helt bärbar konsol.

Joy-Con har inbyggda sensorer som kan avläsa former, rörelse och avstånd, och HD rumble-funktionen ger dig realistiska vibrationer som ökar på inlevelsen. Med Switch kan man vara upp till åtta vänner som spelar mot varandra trådlöst.

När det gäller skärmupplösningen så klarar Switch 1920 x 1080 med 60 fps i tv-läget och 1280 x 720 i övriga lägen. Den har 32 GB inbyggt minne, en batteritid på upp till 6 timmar och väger endast 297 gram.

Nintendo Switch finns i två versioner, en med grå Joy-Con och en med blå och röd. Konsolen kostar 3 698 kr på CDON.COM.

Köp