Från början hette det FruityLoops, och den belgiska utvecklaren Image-Line hade svårt att få folk att ta deras program på allvar. Förutom det lekfulla namnet hade det ett enkelt grafiskt gränssnitt och gav inte intryck av att kunna användas till seriös musikproduktion.

Men efter ett antal nya versioner och namnbytet till FL Studio hade allt fler DJ:s och producenter börjat använda programmet. De hade upptäckt att FL Studio var snabbjobbat och enkelt att använda. Många som inte spelat något instrument tidigare eller ens rört en riktig synt kunde tack vare det enkla upplägget skapa musik som höll en professionell nivå.

FL Studio 12
I FL Studio 12 är gränssnittet vektorbaserat, så det är skarpt och snyggt hur mycket du än zoomar.

I samband med de senaste årens stora house-våg har FL Studio haft rejäla framgångar. Artister som Avicii, Martin Garrix, Cazzette och Afrojack visade programmets potential, och snart gick FL Studio från att vara ett program i periferin till det hetaste sequenserprogrammet.

En komplett studio

FL Studio 12 är numera ett komplett inspelningsprogram (DAW) där du kan komponera, spela in, redigera, mixa, mastra och exportera din musik. Du har en stor mängd programvarusyntar och effekter till förfogande, och det flexibla gränssnittet gör att du kan använda dem på det sätt som passar dig bäst. Du kan även koppla FL Studio till ditt befintliga inspelningsprogram via Rewire.

FL Studio 12
Du kan automatisera de flesta parametrar som påverkar ljudet när du mixar audio-spår.

FL Studio 12 finns i olika versioner, den enklaste Fruity Edition kostar 795 kr, mellanversionen Producer Edition ligger på 1 695 kr och den största versionen Signature Bundle kostar 2 495 kr. Om du vill kunna spela in audio-spår behöver du minst Producer Edition. Image Line erbjuder alltid gratis uppdateringar till samtliga av deras program, så du har alltid senaste versionen. Du hittar också utökade programpaket med extra pluggar och soundsets på emusic.se.

Köp