När du ska laga pizza ska den gräddas underifrån. Ett faktum som kan vara svårt att uppnå med en vanlig ugn. Vad du behöver för att tillverka sjukt goda och tillika frasiga pizzor är en pizzasten. Den här pizzastenen är inte bara gjord i Italien, den är gjord AV Italien. Uthuggen ur den högst aktiva vulkanen Etnas lavasten på Sicilien.

Lägg stenen i ugnen eller på grillen så tillagar den pizzabottnen underifrån och gör din pizza härligt frasig. Du kan även steka kött eller fisk på den utan stekfett eller använda den som baksten. Eftersom stenen har en naturlig non-stickyta behöver du inte tillsätta stekfett. Stenen tål temperaturer upp till 500 grader, men tänk på att den måste värmas och kylas långsamt.

Värm upp stenen långsamt i ugnen, eller på grillen, tills stenen är het. Sen är det bara att lägga pizzan på stenen i ugnen. Ungefär 15 minuter senare är pizzan färdiggräddad och stenen har tillagat degen underifrån och gjort den perfekt frasig och ett bra mycket bättre val än en bal på slottet. Förutom en rejäl pizzasten får du även med en träspade i paketet.

Läs mer om Pizzastenen på Coolstuff.