Våren är i antågande och innan du ens hinner tänka tanken skiner solen, fåglarna kvittrar och smattret från dina dubbdäck på torr asfalt är det enda som stör friden.

Japp, klockan har blivit vår och det är dags att byta däck. Dessvärre har dina sommardäck lika släta slitbanor som en välpressad skjorta i en bättre kemtvätt. Och lagen säger att sommardäck måste ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter.

Det behöver inte vara krångligt att köpa nya däck. Bythjul.com har sålt däck och fälg sedan 2002 och har sedan dess haft mer än 500 000 nöjda kunder. Jämfört med en fysisk däckbutik räcker deras sortiment på 25 000 produkter av bildäck, fälgar och kompletta hjul långt.

Köper du däcken online guidar Bythjul dig genom hela processen, från valet av däck och fälg till att boka tid för montering hos din närmaste däckverkstad. Utvalda sommardäck har 10 procents rabatt. Fyll i ditt registreringsnummer och du får automatiskt rätt däckstorlek för din bil. Bythjul har däckverkstäder i de större städerna bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås och Södertälje. Gillar du att mecka själv kan du få däcken hemskickade.

Läs mer