Visserligen har våren bjudit på klassiskt väder i form av hagel, regn och snö, men varmare väder på gång. Med det kommer getingarna att vakna till liv och innan du ens hinner förstå vad som hänt sitter du där på din uteplats omgiven av getingar som retar upp sig på dina viftande händer.

I stället för att springa skrikande genom grannskapet täckt av svullnande bett kan du istället skrämma bort getingarna och njuta av dryck och mat i lugn ro. Vad du behöver är en getingskrämmare. Entré Waspinator. Den fungerar väldigt enkelt. Fyll Waspinator med plastpåsar för att fylla ut den och häng upp på uteplatsen och – vips! – inga getingar!

Waspinator
Waspinator skrämmer getingarna

Getingskrämman är designad för att se ut som ett getingbo och getingar är noga med vem som får vara på vilken plats. Eller som det heter på forskarspråk, de är ”territoriella”. Om de små rackarna ser något som liknar ett getingbo flyger de inte dit, eftersom de vill undvika bråk (såvida det inte är japanska mördargetingar. Då rekommenderar vi kraftigare doningar). Bäst av allt är att du inte behöver döda getingarna. De fyller trots allt en viktig funktion (döda getingar avger för övrigt feromoner som får andra getingar att komma till undsättning).

Du kan läsa mer om Waspinator här.